Настилката в подлеза на булевард „Христо Ботев“ срещу бившите „Печатни платки“ е хлъзвага, стълбите не са разчистени от снега и леда и човек трябва да има късмет, за да слезе невредим по тях. Тунелът е в лошо състояние, на места липсва осветление и нощем е направо страшно да се преминава през него. С такива оплаквания се обърнаха към „Утро“ читатели на вестника.
Проверка на място установи, че особено по стълбите на открито има много сняг, а хората слизат бавно и изключително предпазливо, защото опасността от падане е съвсем реална.
Подлезът е отдаден на концесия на бизнесмена Иво Иванов, който държи там цял търговски и ресторантски комплекс и е на съвсем друго мнение.
Според него съоръжението се почиства ежедневно и постоянно се хвърля сол.
Има човек, който специално отговаря за това и най-вероятно снегът по стълбите е вкаран от преминаващите, коментира още той. Иванов бе категоричен, че се правело всичко възможно, за да се поддържа в добро състояние подлеза, през който минава хора от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“. Осветлението също било в изправност, като редовно се подменяли лампи заради чести вандалски прояви.