Новата баскетболистка на „Дунав 8806“ Александра Катич е била безспорната звезда и любимка на феновете в бившия си клуб „Шумадия“, видя „Утро“ в сайта Шумадия прес. От изнесената там статистика става ясно, че Катич е носила почти сама на гърба си тима от Крагуевац. За равномерното й представяне говори фактът, че е била еднакво стабилна в мачове срещу гранда „Цървена звезда“, както и срещу по-слаби отбори като „Спартак“ /Суботица/ и „Ягодина“.
Особено паметен за феновете ще остане двубоят на 10 ноември 2014 година, когато „Шумадия“ громи у дома „Звезда“ с 83:62. Тогава Катич бележи най-много точки за тима си - 21.
Преди да подпише договор с „Шумадия“, Александра е играла за „Раднички“ /Ниш/, където също е била пръв реализатор.
Феновете на баскетбола в Русе ще имат възможност да я видят днес в стартовия домакински мач на „Дунав 8806“ през 2016 година. Двубоят за първенство на „А“ група срещу „Левски“ /София/ ще започне в 18 часа. 
Победата в тази среща не подлежи на никакво съмнение. Далеч по-сериозен тест за Катич и новите й съотборнички ще е мачът на 10 януари, когато „Дунав 8806“ ще гостува на възродилия се в края на есенния сезон тим на „Монтана“. 
А заради липсата на инрига в мача днес срещу „Левски“ и предвид генералната разлика в класите между двата отбора мачът ще бъде рефериран от русенските съдии Калоян Костов и Ангел Порожанов. Третият арбитър ще е Иван Николов от Велико Търново.