Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще бъде начело на състава на националния отбор по тенис на жени за Фед Къп за мачовете от първа група на Евро - Африканска зона. Турнирът ще се проведе от 2 до 7 февруари в Ейлат, Израел и в него ще вземат участие 14 държави. Капитанът на националния отбор Дора Рангелова включи в състава още Елица Костова, Изабелла Шиникова и Диа Евтимова.

Отборите на Белгия, България, Великобритания, Хърватия, Естония, Грузия, Унгария, Израел, Латвия, Португалия, Южна Африка, Швеция, Турция и Украйна ще бъдат разделени в 4 групи, като две от тях ще бъде с 3 отбора. Цветана Пиронкова е сред най-високо класираните участнички в тази група като пред нея са само Елина Свитолина (Украйна), Лесиа Цуренко (Украйна), Йохана Конта (Великобритания), Хедър Уотсън (Великобритания) и Янина Викмаиер (Белгия),

Съгласно формата на световната отборна надпревара първенците в групите ще играят на полуфинал, а победителите се класират за плейофите за изкачване в по-горната група. Жребият за разпределението на позициите в групите ще се тегли на 8 януари, петък в Лондон, Великобритания.