Четирите почивни дни около Нова година се оказаха малко по-леки от коледните празници за русенските медици. През първите четири неработни дни 240 души потърсиха лекарска помощ в Многопрофилната болница с различни здравословни проблеми, а през втората почивна четиридневна серия те са били 199. 
74 от пациентите са настанени на лечение. Четирима са със счупени крайници след падане по заледените тротоари и междублокови пространства. 25 са със сърдечни и белодробни заболявания, обострен диабет и получен инсулт. 26 са с остри чревни болки, кръвоизливи, контузени глави и бъбречни кризи. Децата с бронхопневмонии и гастрити са 19, а едно момче на 17 години е с алкохолно отравяне от консумация на водка и вино на 2 януари.
125 души са изписани на домашно лечение. Над 60 от тях са потърсили медицинска помощ с коремни болки след преяждане и препиване по празниците. Други шест са докарани в Спешно отделение след пътни инциденти, а четирима били със синини от побой.

Девет пациенти с инфаркт лекувани в „Медика Кор“
13 русенци със сърдечни проблеми са потърсили медицинска помощ на 31 декември и 1 януари в Специализираната болница за активно лечение по кардиология „Медика Кор“. Девет от тях са били с остър инфаркт, но благодарение на дежурния инвазивен екип на д-р Лъчезар Николов те вече са извън опасност за живота.
Повечето от болните са мъже и то не само от Русе, а от Разград, Силистра и Търговище, които се обслужват от кардиологичната болница. Според специалистите основната причина за инфарктите е рязката промяна на температурите.