60-годишна русенка загина на 31 декември пообед след взрив от газова бутилка в апартамента й на шестия етаж в бл.211 в кв. „Чародейка“. Жената живеела сама и имала проблем със слуха. Тя не чула и не усетила, че от редуцир вентила на газовата бутилка в кухнята излиза газ и като поднесла клечка кибрит да запали котлона, насъбралият се облак газ се взривил. Чул се силен гръм и пламъци обхванали жилището. 
Сигнал за инцидента е подаден в 12.30 часа на тел.112. Към бл.211 са се отправили пет екипа на пожарната, два на Второ РПУ и линейка. Повече от час и половина е продължило потушаването на огъня, който стигал до седмия и осмия етаж. Всички хора от входа са били евакуирани и няма други пострадали, освен загиналата жена. Апартаментът е напълно унищожен. Пострадало е сериозно и горното жилище. 
По първоначална информация на пожарната причина за погрома е нередовен вентил на газова бутилка. 
Изминалата 2015 година започна и завърши с нещастни инциденти със смърт. На 1 януари миналата година в бл.“Силистра“ зад ст.“Дунав“ в кв.“Здравец“ гръцки гражданин на 74 години уби жена си с нож от ревност, а после се нагълта със спирт за горене и умря в коридора на жилището. На 31 декември пък загина 60-годишната жена в „Чародейка“.