Осем са кандидатите по обществената поръчка за изпълнение на строително-монтажни дейности във връзка с реализацията на проекта за интегриране на роми и други уязвими групи в общините на областта. Това стана ясно вчера след публичното отваряне на офертите. Предвидено е да се ремонтират и преустроят пет сгради в община Русе, две в община Ветово и една в Иваново, като поръчката е разделена на три обособени позиции. 
Шестима от кандидатите са русенски фирми. Това са: „Дунав“, „Булстрой“, „Вегак“, „Джи Ти Ер Груп“, „АБВ-Инвест“ и „Съвременни системи“. Другите двама мераклии по обществената поръчка са разградската „Овима“ и софийската „ПСГ“. 
В Русе се предвижда ремонт и преустройство на кабинети в детска градина „Ралица“, на Дома за медико-социални грижи за деца, на училищата „Братя Миладинови“ и „Алеко Константинов“, както и на детска градина „Червената шапчица“ в Бъзън. Във Ветово ще се ремонтира медицинският кабинет, както и помещенията в детската градина в Сеново, а в Иваново е предвиден ремонт на помещения за оборудване на акушеро-гинекологичен кабинет. Прогнозната стойност на поръчката е 458 438 лева, а срокът за изпълнение четири месеца.