Овен
2016 година е период за хармонично развитие на личността, проявление на творческите способности и художествени дарби. Нараства вашето обаяние и привлекателност в очите на противоположния пол, а така и шансовете за нова връзка. Възможно е да се разгорят през годината страстни любовни отношения. Контролирайте емоциите и чувствата, защото ревността може да ви тласне към разруха. Равнището на вашите доходи ще зависи от това, доколко ще можете да използвате своите таланти и възможности, също от вложените усилия. От голямо значение ще бъде и вашият външен вид, затова се постарайте да го приведете в ред. Финансовите машинации да придобиете нещо на всяка цена и в кратки срокове, могат да бъдат твърде рисковани. Бъдете бдителни при сключване на договори, при инвестиции, подписване на важни документи. Доста усилия ще отидат за благоустройство за дома. За да има мир вкъщи, избягвайте да налагате своята воля върху близките си. Уважавайте тяхното мнение и желания.

Телец
През 2016 Телците ще се замислят за смисъла на живота. Енергията витаеща в пространството може да пробуди интереса ви към окултизма, реинкарнациите, към всичко тайно и неведомо. Задгранични пътувания ще допринесат за промяна на вашите жизнени ориентири като цяло. Време за осъществяване на много фантазии. Проблеми може да има заради това, че не ви достига търпение да доведете всичко докрай. Кариерата за някои от вас ще се развива доста успешно. Вместо уравновесения и миролюбив Телец, ще се прояви упоритият, инатест и силен характер. Ще намерите допълнителен източник на работа с по-високо заплащане. Тези, които се увличат по хазарта, нека помнят, че няма да имат лесни печалби и по-добре да спестят тези пари. Неблагоприятно време за продажба на семейни имущества. Край вас ще се случват не малко нестандартни ситуации, понякога даже малко комични. През по-голямата част от времето ще бъдете пълни с интерес и оптимизъм, романтично настроени и много дейни. 

Близнаци
През първото полугодие на 2016 ще ви се открие скритият смисъл на всичко ставащо. Успехът ви ще зависи от това, доколко сте се научили да използвате знаците на съдбата за самостоятелни действия.  Работата ще ви погълне целите. Старайте се да имате достатъчно време за почивка и развлечения. Време, в което е нужно активно и самостоятелно да си пробивате път пред себе си в живота, но и до голяма степен бъдещето ви зависи от обкръжаващите ви хора. Някои от вас ги очаква професионално израстване, при условие, че идеите им бъдат оригинални. Всяка спекулативна дейност, работа на два фронта, ще дадат обратен на желания резултат и провал във всички направления, в които работите.  Предстоят много срещи и увлечения. Тези, които мислят, че са изтървали своя влак, сега ще могат да се качат на друг. Звездите ще подкрепят сериозните любовни намерения. През второто полугодие избягвайте да поемате върху себе си големи отговорности. Не отказвайте на предложение за съвместен бизнес или да поемете в ново направление.

Рак
2016г. ще ви открие вратите за активно само утвърждаване в обществото. Чрез голяма настойчивост и активност много от проблемите ще бъдат решени. Време за подобряване на бита, благоустройство на дома и нови придобивки. Именно сега Светлите сили благоприятстват всичко, свързано с дома и семейството. Много семейства ще бъдат възнаградени с наследник. Имайте активна позиция, обръщайте се за помощ към по-компетентни хора и професионалисти, и избягвайте такива със съмнителна репутация. През второто полугодие ще имате възможност по-широко да се разгърнете в своите проекти. Настанало е време да потърсите скрития смисъл на живота. Ще имате съприкосновение с философията, езотериката, религията. Помнете, че всички натрупани знания не са за лично ползване, а за предаване на опит и знания на хората. Подходящо време за дисертации и научни проекти. Разумно се отнасяйте към влагането на материални средства. Много любов, радост и развлечения очакват Раците с млади души. Приятни новини в периода между май и август.

Лъв
Годината ще започнете в състояние на вътрешна хармония и ще срещате благопожелателното отношение на другите към вас. Времето е удачно за оправдани рискове и изразяване на творчески възможности. Време, в което може да си позволите, ако не всичко, то поне много. Ще срещнете отклик у близките си към своите идеи и усилия. Началството също ще ги оцени и съответно ще можете да повдигнете въпроса за повишение на заплащането ви. В дадени моменти ще присъства неяснота, загадъчност и неопределеност в деловите и партньорските взаимоотношения. Браковете ще минат през период на изпитания, свързани с появата на нови партньори, измама и авантюри. Събитията може да се окажат твърде сложни за разбиране. Ако се отнесете с търпение и разбиране, прошка и компромис, може да заобиколите големия камък препречил се на пътя ви. Някои с удоволствие ще се посветят на изучаване на психиката на човека. Ако преминете проверката на съдбата, после животът ви ще стане по-спокоен и приятен.

Дева
В началото на годината ви очакват меки и сърдечни отношения с околните. Емоционалният подем ще ви даде импулс за творчески изяви. Ще се разширят социалните контакти. Съдбата може да ви сблъска с човек, когото сте обичали в миналото. Вашият неспокоен ум понякога ще се проявява в повишена раздразнителност и натоварване на нервната ви система. В края на зимата животът ви ще се изпълни с несвойствен за вас хаос. Неудовлетвореност от условията на труд, интриги, трудни отношения, ще намалят вашата работоспособност и ще повлияят върху здравето. Възможно е да се появи трудно диагностицирано заболяване. Това няма да е при всички, а само при някои. Старайте се на първо място да не се дразните и да не критикувате иначе много хора ще се обърнат срещу вас. Работа, многобройни дела и социална активност ще поглъщат почти цялото ви време и внимание. Как ще си намерите другар в живота или ще подобрите взаимоотношенията си, като не си оставяте време да работите по този въпрос?

Везни
Разнообразни събития и много положителни впечатления очакват Везните през 2016 година. Важно събитие ще има в семейството. Нужно е да проявявате повече тактичност и дипломатичност и да избягвате конфликти с партньора си. На работа може да се очакват промени към по-добро или да смените дейността си на работа с друга. Ще съумявате да извличате максимална изгода от всичко. На своето близко обкръжение ще можете да оказвате силно влияние и да ги заставите да служат на вашите интереси. При мнозина ще се появи желание да бъдат забелязани, да направят добро впечатление, да получат признание от творческото си самоизразяване. Бъдете повече предпазливи, защото ще сте лесни жертви за прелъстяване и измама. Възможна е любовна връзка с човек, когото изобщо не познавате или таен флирт. През втората половина на януари и първата на февруари наблегнете повече на почивката, отколкото на работата. В първата декада на април не извършвайте импулсивни постъпки, това е много опасно. Най-сложен ще е периодаът през септември до средата на октомври.

Скорпион
Звездите ви съветват да не създавате допълнителни препятствия пред себе си. Не се оставяйте да ви завладяват вътрешните съмнения. Те могат да прекъснат връзката ви с действителността. От 5 до 25 януари делата ви ще бъдат в застой, а някои неща ще се наложи да започнете отначало. Февруари ще изисква повече интензивна работа. Старайте се да бъдете повече сред хората. Желанието за усамотение, затварянето в себе си, песимизмът – това са знаци за появяване на проблеми със здравето. Колкото да са детски или нелогични вашите скрити вътрешни желания, позволете им да видят бял свят, заемете се с реализирането им. Във второто полугодие животът ще ви научи да живеете като играчи. Време за творческа активност. С широка крачка можете да подхождате във всички направления. Учете се да се радвате на живота, участвайте в различни мероприятия и авантюри. Сатурн води до стесняване на финансовите възможности и призовава към повече икономии. Съвет на годината – периодична търпимост и хуманизъм като обект на медитация.

Стрелец
За вас 2016 ще е труден период заради присъствието на Сатурн във вашия знак. Събитията ще имат противоречив характер и въпреки че някои от тях ще са далеч от желаните очаквания, то вие запазете оптимистичния си дух. Всички изпитания трябва да се приемат творчески и самостоятелно, тогава ще намерите удовлетворение. Заемете се да завършите това, което по-рано сте започнали, но сте изоставили поради липса на време. Кариерата и професионалната реализация изискват по-специално внимание, а второто полугодие - повече внимание отделете на семейните въпроси. Удачно време за създаване на семейство, за семейни традиции и събития. Успехът ще съпътства семейния бизнес. Вашата интуиция ще е на една вълна с Висшите сили. За да имате по-добри резултати, избягвайте да проявявате излишна емоционалност. Следвайте предначертаните планове, отнасяйте се сериозно и отговорно към всяка работа. Търсете забавната страна на всяко нещо. Любовта ще стопли сърцата само на някои от вас. Съвет на годината – излагайте дипломатично своите критични мисли.

Козирог
Настъпва сериозно време за анализ и избор на варианти. Съдбата изисква от вас вземане на самостоятелни решения. През януари може да има задръжки, излизане от строя на техника или автомобила, което ще създаде изнервяща обстановка и ядове. Вашата задача е запазване на баланса между работата и дома. Партийната, политическа и идеологическа работа може да ви донесе недоразумения и да създаде редица неприятности. Бъдете крайно предпазливи във всяка една сфера, в която действате. Има възможност да попаднете под деструктивни влияния. Благоприятно ще е за посещение на лекции, каране на курсове, повишаване на квалификацията. Важно е всяка информация да има практически смисъл и да може да бъде използвана. За някои Козирози годината ще се окаже повратна, но това не бива да ви плаши. Помнете, че „Когато губим, не знаем какво печелим” и обратното. Броят на приятелите ви по една или друга причина ще намалее. Ще се сдобиете с голяма и нова придобивка. Период на приятни социални контакти. Мнозина ще срещнат своята любов на работа или сред близкото си обкръжение.

Водолей
Новата 2016 ще донесе нови задачи, нови направления за действия, нови теми. Роднини и приятели ще създават редица неизбежни ситуации. Психологически е необходимо да култивирате в себе си вътрешната свобода от материалните обстоятелства и житейските ситуации. Необходимо е да използвате нови методи при решаване на старите проблеми. Не отказвайте пътувания. Едно от тях би могло да изиграе важна роля във вашия живот. В началото на годината се контролирайте и не се поддавайте на големите съблазни и изкушения. Делата, в които има рискове, пренесете през второто полугодие. Тогава ви очаква прогрес и откриване на нови възможности. Сериозни лични проблеми очаква тези, чийто живот е изцяло подчинен на партньора. Избягвайте сериозните конфликти, които могат да доведат до сериозни изпитания. Лесно придобитите пари лесно ще изчезнат или ще бъдат изхарчени. Нови източници на доходи, особено за тези, които вложат творческият си потенциал. Ако правилно изберете своя път, ще попаднете на благоприятни възможности. Съдбата често ще ви се усмихва.

Риби
В първата половина на годината е добре да не се откъсвате от реалността в своите планове и цели. Това е време за проверка, доколко здраво стоите на краката си. Старайте се да разчитате предимно на своите сили. Много промени и изменения ще настъпят за тези, чийто живот зависи от други хора. Към средата на годината ще срещнете нови перспективи и ще се откроят нови възможности. Период на самостоятелност и стабилност. Ще усвоите нови навици, ще имате и нови големи придобивки. Много запознанства и срещи. Само мързелът и недисциплинираността могат да попречат при реализиране на вашите планове и намерения. Възможно е към края на годината неочаквани събития, които да преобърнат нещата с главата надолу. Не поставяйте всичко на карта. При подписване на важни документи детайлно преглеждайте всичко и не поставяйте подписа си току така. Ще се сблъскате с необяснимото поведение на партньора си. Свободните представители на знака имат всички шансове да срещнат своята половинка при романтични обстоятелства. Браковете ще бъдат благословени от небесата.