Въпреки че и през миналата година говоренето на тема криза и проблеми за бизнеса не намаля ни най-малко, числата показват, че възстановяване, макар и не толкова съществено колкото ни се иска, има. Статистиката отчита значителен ръст на броя работещи и на заплатите, а най-големите фирми от областта увеличават значително продажбите и печалбата през последната отчетна година. Същото показва и наблюдението на обратния полюс - фирмите със затруднения, които фалират и се разпродават. Справка за обявените за продан от съдебни изпълнители бизнес имоти показва, че броят им отново намалява значително спрямо година по-рано. 2014 г. започна с назначени продажби за 124 търговски имота, от които най-много бяха магазините. Миналия януари обявените търгове за фирмени активи бяха 80, като броят им е намалял с повече от една трета. Сега числото им пада с още една четвърт до 61.
Най-много в списъка вече са парцелите (15). Продават се 12 земеделски имота, 7 магазина, 7 търговски, 8 производствени имота и др. 
Най-високата цена е назначена за фабриката на „Зита Русе“, за  продажбата на коята „Утро“ вече писа. За имота се искат над 3,93 млн. лева. 
Въпреки значителното намаление на разпродажбите и като число, и като стойност, огромен брой активи на фалирали фирми продължават да стоят неизползваеми. Това е на практика пропилян ресурс, който се амортизира и губи стойност, вместо да носи доход. Кандидати да закупят продаващите се бизнес активи и да ги впрегнат в работа понякога липсват дори в случаи, когато цената им е намалявана няколко пъти.
Най-големите разпродажби на фалирали фирми обаче не се извършват от съдебни изпълнители, а от синдици, назначени от съда. Двата най-големи имота за продан тук са Локомотивен вагонен завод и „Дунавска коприна“.