11 катастрофи с 10 ранени са станали по пътищата в региона миналата седмица, сочи информация на Областната дирекция на МВР. Причините са висока скорост, неправилно изпреварване, неправоспособност на водачи и употреба на алкохол от шофьори на автомобили.
На засечените нарушители по русенските пътища са издадени 22 фиша и са съставени 12 акта. 17 от тях са спипани в малките населени места. Водачите, седнали зад волана без книжки, са 12, а пияните шофьори - 10. При пет от тях дрегерите са показали под 1.2 промила, останалите обаче са управлявали колите си след употреба на значително количество алкохол, защото уредите са отчели над 2 промила.
За да се избегнат лошите резултати, отчетени през почивните дни по коледните празници, ОД на МВР засилва контрола по пътищата в региона от днес до неделя. За проверки излизат всички налични униформени в полицейските управления в региона. Патрулите ще засичат скоростта както по главните артерии извън града, така и в градовете и селата. Стриктно ще се следи за пияни шофьори и неправоспособни водачи, които масово се движат из малките населени места и застрашават не само своя живот, а и на останалите участници в движението.