Идват нови четири почивни дни по Нова година, задават се нови тежки трапези, но не прекалявайте с яденето и пиенето, освен това внимавайте с пиратките и другите пиротехнически изделия, за да не си помрачите празниците. Такъв съвет дадоха вчера лекари, които реагираха на по 60 спешни случая в четирите почивни дни по Коледа.
Имаме пълна готовност да реагираме. Дежурните екипи в кабинетите на Спешно отделение са определени и готови за денононощна работа. Терапевтичните, хирургичните, интензивните отделения в Хирургическия блок, както и отделенията по педиатрия, обща и съдова неврология и АГ комплексът също са окомплектовани с необходимия медицински персонал. При необходимост на разположение са достатъчно лекари и медицински сестри, съобщи зам.-председателят на борда на директорите на Многопрофилната болница д-р Йосиф Новаков.
По празниците за Коледа през Спешно отделение  преминаха над 240 пациенти, като 150 от тях стигнаха до докторите заради преяждане и препиване. Други 30 души пък бяха откарани в ортопедията с различни счупвания заради падания по улиците след обилни почерпки.