Ръководството на ФК „Дунав 2010“ ще направи постъпки за юридическо преименуване на клуба във ФК „Дунав“, заяви в предаването „Спортът отблизо“ по ТВН президентът на клуба д-р Симеон Симеонов. Подобна стъпка ще бъде предприета, ако се потвърди, че фалиралият преди няколко години „Дунав“ няма никакви задължения към когото и да било.
Всъщност, водачът в „Б“ група фигурира в официалните документи на БФС като „Дунав 2010“, но медиите отдавна и логично не цитират добавката „2010“. Този клуб бе създаден преди 5 години от д-р Симеон Симеонов и негови приятели и тръгна да изкачва стълбицата от Областната група.
Основни конкуренти на „Дунав“ за първото място в „Б“ група се очертават да са отборите на „Поморие“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/, заяви д-р Симеонов.
Мисля, че съживихме „Локомотив“ със загубата на техен терен. А не са по-силни от нас. „Созопол“ е посредствен отбор, с тях обаче играем във втория пролетен кръг, така че да не ги подценяваме. Този тим има и много хубав кмет, намигна д-р Симеонов по адрес на Панайот Рейзи, който е член на Изпълкома на БФС.
Според клубния шеф българският футбол е необясним феномен. И даде пример с редица отбори от „А“ група, които играят пред 200-300 зрители, но някои от играчите им прибират щедри месечни заплати от 10 000 евро. Какъв е здравият смисъл от подобна практика и накъде излизат сметките, бе риторичният въпрос след тази констатация.
Като стана дума за публика, президентът на „Дунав“ отчете, че отборът се радва на доста висока за стандартите на България посещаемост и благодари на публиката за отношението към тима. 
„Излиза, че три са отборите, които се радват на най-много фенове - „Левски“ в „А“ група, „Дунав“ - в „Б“ и ЦСКА - във „В“, пресметна водещият на предаването Красимир Минев.
Д-р Симеонов коментира така темата за евентуалното влизане на тима в „А“ група: „Имаме сериозни шансове. Не виждам нещо страшно, ако влезем в елита и изпаднем веднага. Важното в случая ще е клубната структура да бъде запазена и да не рухне“.  
Красимир Минев попита своя гост каква е оценката му за есенното представяне на „Дунав“.
„5,50 по шестобалната система“, бе отговорът на д-р Симеон Симеонов.