Талоните за моментните игри на късмета и томболи станаха хит сред русенци в избора им на подаръци за коледните и новогодишните празници. За това допринесе и печалбата от половин милиона лева, която зарадва предпразнично 50-годишния русенец Марин Джамбазов, както и двата късметлийски билета, които донесоха по сто хиляди лева на две дами от Русе. 
Наред с традиционните коледни сувенири, свещи, ароматни пръчици, пуловери, сребърни и други джунджурийки, се оказа, че сред най-купуваните подаръци са били именно билетите с моментни печалби от Националната лотария, Лотария България и Спортния тотализатор. Една част от талоните са предназначени точно за подарък, като дори имат празно поле за надписване. 
Някои от хората директно идваха с празнични пликове, купуваха по над десет билета от различни суми за цялото семейство и за броени минути бяха готови с коледните подаръци за близките си, сподели продавачка от павилионче на възлова спирка в Русе. 
Повечето търговски обекти работеха без почивка, а голяма част от оборотите им се дължат именно на завишените продажби на лотарийни билети с моментни печалби. Цените на талончетата варират от 2 до 10 лева, като сред най-търсените билети се оказаха тези от специалния тираж на Националната лотария. Те бяха пуснати за коледните и новогодишните празници, като срещу 10 лева в тях са комбинирани 5 игри, с което шансът за печалба се увеличава.