Решението за връщането на „Литекс" в А група отново бе отложено - този път за 4 януари 2016 г., реши временната комисия към БФС, която днес заседава около два часа. Като причина за липсата на становище бе изтъкнато отсъствието на представители от министерството на младежта и спорта и БОК. От двете ведомства са обещали на следващото заседание да имат представители.

След сбирката членът на Апелативната комисия към УЕФА Иво Ивков заяви, че там е изказал мнението си относно казуса, но отказа да го обяви пред медиите. Освен него, на заседанието присъстваха вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, Георги Бойчев и Ясна Ставрева от съюза на професионалните футболисти, Атанас Караиванов, Стефан Капралов, Румен Константинов - адвокат от Ловеч и Дочко Дочев - представител на АФЛ.

Временната комисия бе сформирана от Изпълкома на БФС, за да се опита да намери начин „Литекс" да бъде върнат в А група. Тимът от Ловеч бе изваден от първенството заради напускането на мача с "Левски". Решението на дисциплинарната комисия на БФС бе потвърдено и от апелативната. В правилника няма вратичка за връщането на „Литекс", но Изпълкомът на БФС реши да създаде комисия, в която да влизат и хора от спортното министерство и БОК, и която трябва да търси начин за излизане от ситуацията.

„За футбола ни не е хубаво „А" група да е от девет отбора. Трябва да видим къде е вината. Трябва да изработим мнение, за да може да решим после на Изпълкома така или така да действаме. Трябва да се намери най-доброто решение за футбола. „Литекс" започва подготовка на 8 януари, така че до тогава ще има яснота", каза пред в. „Тема Спорт" председателят на комисията Михаил Касабов преди заседанието.