Ресторантьор, останал недоволен, че сервитьорка си тръгнала след изтичането на смяната й, стигна до съд. Причината - шефът бил категоричен, че служителката трябва да продължи да работи и я пребил на улицата.
Случаят е от 21 март. Момичето приключило смяната си в 23 часа, отчело оборота и си тръгнало, но не бързало и седнало на пейка до заведението, където започнало телефонен разговор.
Шефът последвал сервитьорката и й наредил да се върне обратно на работа, но тя искала да си приключи разговора. Това допълнително вбесило боса, който грабнал джиесема, хвърлил го на земята и ударил шамар на подчинената си. Тя опитала да отвърне на удара, но получила юмрук в лицето и паднала на земята.
Трима свидетели се опитали да прекратят боя, но сами станали потърпевши. Последвало скубане на коси и раздаване на ритници, което било прекратено от появилите се полицаи.
Оказало се, че битата сервитьорка е с кръвонасядания по лицето и по предмишниците.
Пред съда бизнесменът заявил, че на въпросната дата не е бил в заведението и не е имал контакт с никого, но версията му не мина. В крайна сметка магистратите го освободиха от наказателна отговорност и го глобиха с 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.