Измамата с апетитни и изгодни коли, които приковавали погледите на клиенти в интернет, донесе окончателна условна присъда на 23-годишния Александър Д. от Две могили. Впрочем момчето лежа месеци наред в ареста, тъй като първоначално бе осъдено на 1 година и половина затвор, а втората инстанция увеличи присъдата му на 3 години зад решетките. След жалби и до съдебния връх Върховният касационен съд върна делото в Русенския окръжен съд, където наказанието на младежа бе намалено на 1 година и половина условно с 4 години изпитателен срок. 
Соченият за негов съучастник Иван С. пък бе окончателно оправдан, макар по време на съдебните въртележки да чу присъда от 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Съдът сметна, че няма данни той да има пръст в схемата, а основно е бил наблюдател и присъствал пасивно докато далаверите се случвали. 
Двамата приятели стигнаха до съд, след като само за седмица - между 21 и 29 януари 2013 година, подмамили 12 души от цяла България. Александър публикувал изгодни оферти в един от популярните сайтове за търговия с автомобили, въпреки че реално нямал коли за продан. Идеята му била да прибира парите от капарото по бъдещите сделки. В замисъла намесил своя съгражданин от Две могили Иван, който по това време също бил студент в Русе. Кандидатите за евтини коли давали исканата предплата с мисълта, че правят голям удар, но така и не дочакали мечтите си на колела, които уж пътували към България на автовоз от Италия. Постановката донесла на Александър 6450 лева.
Според съда младежът е свързан с измами през 2011 и 2012 година, когато по същата схема други трима души, олекнали с 4500 лева и 150 евро. 
През януари пък великотърновската полиция съобщи, че Александър е вероятен извършител на измами и в техния район, където за 7 дена през октомври 2013 година подмамил 7 души, от които отмъкнал 2400 лева с лъжи.
Въпреки всичко магистратите отчетоха, че докато е мамил кандидат-купувачи с изгодни оферти за несъществуващи лъскави коли, Александър е учил, а освен това бил твърде млад за тежката наказателна репресия, каквато е влизането в затвора.