Разследващ полицай се сдоби с окончателна присъда заради скалъпен оглед на катастрофа, при която загинала пешеходка. Лъжливите протоколи, които бившият вече униформен съставил, лъснаха съвсем случайно по време на съдебните заседания по делото за пътния инцидент. Оказа се, че той отбелязал, че по време на огледа на местопроизшествието две поемни лица присъствали и следели действията му. Реално обаче това не било така.
Затова две съдебни инстанции отсякоха, че полицаят заслужава присъда и го осъдиха на 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Получи и забрана да работи като разследващ полицай за срок от 2 години.
Случаят с убитата на пътя 73-годишна клошарка на ул.“Чипровци“ е от 11 февруари 2013 година. За отговорен за причинената по непредпазливост смърт пред съда се изправи 20-годишен младеж. Докато течеше процеса срещу него и докато едното поемно лице бе разпитвано, изненадващо призна, че изобщо не е било на огледа. Подписало се в протокола, за да направи услуга на разследващия полицай, тъй като поемни лица трудно се намирали. Намекна и че подобни приятелски услуги не били изключение. Другият гражданин, който трябвало да следи полицейските действия, пък помолил да бъде пуснат да си ходи преждевременно, тъй като му било студено. А униформеният го пуснал, но срещу подписа му, с който удостоверил, че огледът е минал по правилата. След като тези противоправни действия лъснаха, Окръжна прокуратура се самосезира и случаят бе предаден на районните прокурори за разследване. Впоследствие униформеният бе изправен и пред съда.   
След като чу присъда на първа инстанция, полицаят обжалва наказанието си, като го определи за несправедливо и постановено при съществени нарушения. Поиска да бъде оправдан или освободен от носене на наказателна отговорност, като бъде санкциониран само с глоба. 
Не се касае за маловажен случай, защото подсъдимият е извършил деянието като полицай, чиято основна задача е да провежда обективно и съвестно разследвания по наказателни дела, при които да разкрива и доказва престъпления, а не да ги върши самият той, отсече обаче съдът. Нещо повече - магистратите обърнаха внимание, че документът с невярно съдържание има изключително важно значение и доказателствена стойност в конкретното наказателно производство, тъй като чрез него се закрепят базисни доказателства и е бил използван по делото пред съд и прокуратура за вземане на решения по много тежко обвинение. Затова и окончателно осъдиха полицая.