За мнозина от феновете на „Дунав“ Ангел Здравчев е смътен спомен от пролетта на 2014 година, когато русенският отбор заложи на няколко зимни попълнения в отчаян опит да спаси мястото си в „Б“ група. Задачата се оказа неизпълнима, а Здравчев игра няколко мача, в които не остави кой знае какви впечатления.
А в ранните си юношески години минаваше за един от най-големите таланти в българския футбол. Първият му клуб е „Марица“ в родния Пловдив. После се мести за 6 години в „Ботев“ /Пд/. Там дарбата му е забелязана в турнири и първенства, където често е определян за най-техничен или полезен футболист. През 2007 година отива в школата на „Литекс“. В Ловеч работи при русенските треньори Евгени Колев-Женята и Ивайло Станев. В един момент негов наставник е и баща му Димитър Здравчев.
През 2011 година тогавашният старши треньор на „Литекс“ Любослав Пенев го вика с мъжкия отбор на лагер в Анталия. Здравчев играе в Турция в контроли срещу „Клуж“, „Лех“ /Познан/, „Терек“ /Грозни/ и „Карпати“ /Лвов/. Дебютът му в „А“ група с „Литекс“ е на 28 май 2011 година срещу „Калиакра“. Държавен шампион е с ловчанлии във всички юношески дивизии. 
„Имах сериозен разговор с Ангел. Той изрази решимост да се докаже в „Дунав“ след онзи период през 2014 година. При това лобирах за него пред старши треньора Веско Великов. Искам да вярвам, че ще е така, затова и му даваме шанс“, каза пред „Утро“ президентът на русенския клуб д-р Симеон Симеонов. 
Като се има предвид, че Здравчев ще навърши едва 22 години на 10 юли, шансът наистина е пред него. Остава само да го оправдае.