Баскетболистките на „Дунав 8806“ изпращат годината със загуба в първенството на „А“ група. Държавните шампионки бяха победени с 60:82 /23:23, 14:22, 10:15, 15:20/ като гостенки на „Хасково“ и така ще зимуват на второ-четвърто място до отборите на „Нефтохимик“ и „Монтана“.
Трите отбора ще влязат в пролетния дял от шампионата с по 7 победи и 3 загуби. А там картинката ще е ясна и за децата. „Хасково“, „Дунав 8806“, „Монтана“ и „Нефтохимик“ ще намерят място в полуфиналните плейофи, тъй като останалите тимове, ако изключим донякъде „Берое“, нямат класата да са в Топ 4. Другите очаквания са в евентуалното и традиционно разместване на пластовете в хасковския клуб с дежурното зимно бягство на поредните чужденки. Така поне беше в предишните два сезона, когато „Хасково“ остана с постна селекция и даде фира в мачовете през пролетта. 
Този път в играта обаче за златото със сигурност ще се намеси и тимът на „Монтана“. С трета американка в състава си старши треньорът Стефан Михайлов има повече шансове да класира отбора си за финалния плейоф. Той вече изведе веднъж „Левски“ до заключителните двубои за титлата, но се препъна в „Дунав 8806“.
Сега за мача в Хасково, където домакините изтикаха 40-те минути с общо 6 състезателки. Старши треньорът на „сините феи“ Георги Божков избута двубоя със 7. Трите чужденки в тима на „Хасково“ реализираха общо 64 точки, а приносът на нашия чуждестранен легион бе 33. Другото бе, че дунавки не успяха нито веднъж при 10-те стрелби за 3 точки. Домакините бяха точни на 3 пъти от 18 далечни шута. „Сините феи“ направиха обаче доста повече грешки при разиграването, пасовете и след доброто начало с 6:0 загубиха инициативата до края на полувремето. След почивката картинката не се промени. Така „Хасково“ стана единственият отбор, победил русенки на два пъти през есенния етап от първенството.
В другия двубой от последния есенен кръг „Нефтохимик“ победи „Берое“ в Стара Загора с 69:67.  
Първенството ще бъде възобновено на 6 януари, когато „Дунав 8806“ ще бъде домакин на „Левски“. Този мач е насрочен за 18 часа.      
„Хасково“: Нанева 11, Пъркинс 13, Тирера 27, Галдейра 20, Пашева 3 /Ж. Димитрова 6/.
„Дунав 8806“: Костова 6, Р.Димитрова 12, Брандън 11, Брукс 5, Степанович 17 /Шаренкапова 10, Коева 1, Крачолова/.