Неочакван коледен подарък получи 50-годишният русенец Марин Джамбазов, който в понеделник сутринта стана с 500 000 лева по-богат. Той е поредният щастливец от играта „Златни пирамиди 2“ на Националната лотария. 
В понеделник в 8 ч, когато отива на работа в Пиргово заедно с колегата си Валентин Чакъров, Марин решава да си купи билет от Националната лотария. Взема го от пощенския клон в ивановското село, без да подозира, че шареното картонче ще го направи половин милионер. Когато изтърква печелившите полета, късметлията с изненада вижда, че всички числа съвпадат и той печели 500 000 лева.
В началото не повярвах на очите си, но след като се обадих по телефона и направихме проверка по сериен номер, а хората ми честитиха, разбрах, че е истина. Първата ми мисъл беше, че това е нереално, разказа Марин. 
В късметлийския 21 декември механизаторът от пирговската земеделска кооперация не се обажда на никого, за да сподели щастливата новина. Знаехме единствено тримата - аз, колегата и шефът. Чак вечерта, след като се прибрах от работа, казах на съпругата ми Детелина, споделя Марин.
Семейството живее под наем и съвсем естествено първата мисъл на Марин е да си купят собствено жилище. Тепърва обаче ще умува в кой район на Русе да бъде мечтаният дом, но с такава голяма сума възможностите за избор са неограничени. Имат и две големи дъщери - Мирослава и Надя на 20 и 25 години, които са студентки в Русенския университет. 
Марин и друг път си е пробвал късмета в Националната лотария. В месеца си купувам билет два или три пъти, но досега никога не съм печелил абсолютно нищо, казва късметлията, който още не може да свикне с мисълта, че това, което му се случва, е истина. 
Зарадвах се, когато разбрах, че печели, и също си проверих билета. И аз играя от време на време, но сега ще си купувам билети по-редовно, каза колегата на Марин Валентин Чакъров, с когото работят вече седем години и който става свидетел на щастливото събитие. А самият Марин отдава късмета си на абсолютна случайност и признава, че още не може да си подреди приоритетите, тъй като печалбата дошла внезапно. Категоричен е обаче, че ще продължи да работи, а от време на време пак ще се пробва в Националната лотария. 
В понеделник той си купи два билета, като от първия спечели 20 лева, които му изплатих веднага. Едва във вторник вечерта разбрах, че от втория е спечелил 500 000 лева и много се зарадвах, защото Марин е добро момче, каза служителката в пощенския клон Галина Кьосева.