Хладилникът за бедни до „Хепи“, в който всеки можеше да сложи хранителни продукти за бедни, вчера бе махнат със заповед на директора на Областната дирекция  по безопасност на храните д-р Андриан Райков. Така витрината бе иззета с протокол от инспектори на дирекцията още преди тези, за които е предназначена, да разберат за съществуването й.
Не може такъв уред да стои на обществено място и всеки да слага в него каквото си иска - храната може да е развалена и да доведе до разстройства и други болести.  
Съвсем наскоро имахме проблем със салмонела в голямо училище и сега изведнъж се появява обществен хладилник, който може да стане източник на зараза и да избухне епидемичен взрив, аргументира се д-р Райков. По негови данни хладилникът не бил включен в електрическата мрежа, а в момента през деня температурите са високи и това също е предпоставка за разваляне на оставената храна.
Благотворителността по Коледа е хубаво нещо, но който иска да я прави, трябва да намери правилния начин, каза още шефът на дирекцията по безопасност на храните.
Хладилникът за безплатна храна за бедни бе инсталиран в неделя. Той е купен от работещи в чужбина русенци и е част от благотворителна инициатива „Ако си дал...“, подета от столичния бизнесмен Стефан Чолаков. Той е поредният от десетките, поставени в страната, от които хората в затруднено положение денонощно могат да си вземат нещо за хапване. В Русе обаче хладилникът просъществува по-малко от три дни.