Блестящ спектакъл, изпратил над 5000 души за повече от два часа между възторга и екстаза. Така ще се запомни концертът на Горан Брегович и прочутият му „Оркестър за сватби и погребения“ в „Булстрад Арена“. Магьосникът на етномузиката заля залата с най-жизнерадостните ритми на Балканите и разигра сърцата на хилядите зрители. Макар че общуваше предимно на английски, роденият в Сараево гений се разбираше чудесно с публиката, която еуфорично му засвидетелства любовта си.
Новите композиции от последния албум на Брегович „Champagne For Gypsies“ („Шампанско за циганите“) и вечните парчета като „Едерлези“, „Аризонска мечта“, „Месечина“, „Ъндърграунд“ и „Калашников“ се сплетоха в буйна музикална вакханалия, която дълго ще се помни. Специален жест към публиката бе изпълнението на наша народна песен от двете български солистки в състава - сестрите Людмила и Даниела Радкови.
Другият жест бе личен - близо 1000 правостоящи почитатели във фензоната получиха безплатна напитка от Горан Брегович.
Няма да е справедливо, ако се отмине с мълчание подгряващият тур на русенската група „Попокатепетъл“, която нажежи залата с огнен рок и изпълненията й не бяха запълване на времето до появяването на голямата звезда, а истински мини концерт на блeстящи професионалисти.