28-годишният Недко Т. от Горна Оряховица, който на 4 ноември 2014 година бе засечен с наркотици за над 3350 лева, направи пълни самопризнания и се договри с прокуратурата за наказанието си.
Младежът, който иначе живеел в Стражица, бе хванат при специализирана полицейска операция на път към Русе, закъдето тръгнал с намерение да изтъргува близо 500 грама марихуана и 18 грама амфетамин. По-тежкото му прегрешение обаче бе, че в наето помещение в Стражица съхранявал прекурсори за производство на наркотици. В него били открити и рецепти за „готвене“ на дрога, което увеличи съмненията, че помещението във великотърновското градче е било използвано за мини нарколаборатория.
След задържането си Недко лежа в ареста 72 часа, след което бе пуснат под парична гаранция от 6000 лева, а след това бе и под домашен арест. Последно обаче младежът бе с най-леката мярка за неотклонение - подписка.
В крайна сметка предпразнично наркодилърът се сдоби с наказание под минималното, които законът предвижда. Недко се споразумя на 2 години и 11 месеца окончателна условна присъда с 5 години изпитателен срок и 10 000 лева глоба, която съдът сметна за справедлива и я одобри.