Тревожно писмо са изпратили родители на ученици от основно училище „Отец Паисий“ в Мартен до областния управител, до началника на просветния инспекторат, кметовете на Русе и на Мартен и до медиите. В него те изразяват възмущението си от директорката на училището Блага Найденова, която според тях носи вина за „безхаберното отношение към неуредиците в повереното й училище“ - разруха и безстопанственост. Провиснали шперплати на прозорците на физкултурния салон, олющени коридори, студени помещения, особено в занималните, тъй като парното работело само до обед, разказват родителите в писмото. Те се възмущават и от това, че не могат да сварят директорката на работното й място, за да проведат с нея разговор по парливите теми. Всичко това води до отлив на деца от училището, обясняват авторите на писмото и се надяват институциите, към които се обръщат, да вземат незабавни мерки. 
Писмото е подписано от 10 души, като в края му се посочва, че „Болшинството родители... подкрепят исканията ни и при необходимост може да ви предоставим  и техните подписи“. 
Няма да коментирам нищо, докато не приключат проверките, беше лаконична директорката Блага Найденова вчера по телефона. Проверките са започнали в сряда.