От БДЖ възнамеряват отново да пуснат интернет във влаковете, съобщи Ивайло Георгиев - директор експлоатация на "БДЖ - Пътнически превози ООД" по време на пресконференция във връзка с новото разписание на влаковете за 2016 г. За предстоящите празници се предвиждат 10 хил. допълнителни места във влаковете, каза още той.   
  
В начален етап е идеята за единна карта за крайградски влакове и градски транспорт, заяви Димитър Костадинов, управител на "Пътнически превози" в БДЖ . Вече са проведени разговори със Столичната община, а предстои съгласуване и с властите на други градове.   

"Опитаме се да направим дългите влакове с постоянни състави с по-дълги вагони и по-добро качество. Ще се опитаме да го направим тази година. Имаме отремонтирани вагони и смятаме да засилим нашата търговска политика в тази част", коментира Георгиев, цитиран от "Фокус".    
 
Той допълни и, че е налице стремеж за подобряване на услугата с наличния разполагаем ресурс. "Има подобрение относно качеството на услугата и чистотата във влаковете, обяви Георгиев.