„Дунав 8806“ приключи с участието си в турнира „Еврокъп“. Отборът се нуждаеше от задължителна победа в последната си среща в груповата фаза като гост на „Енергия“ /Иваново/ и бе много близо до нея, но в крайна сметка загуби с 60:67. Така двубоят в Турция между Истанбулския университет и шведките от „Люлео“ се оказа безпредметен по отношение на сметките. „Люлео“ продължава в следващата фаза като втори отбор в групата.
Мачът в Иваново се игра в нещо като ученически салон пред около малко повече от 150 зрители в салон, много напомнящ на някогашната зала „Димитровец“ с няколкото реда дървени скамейки. Интересно как това помещение, в което зрителите са на един дъх разстояние от терена, е получило лиценз за евротурнирите. 
„Дунав 8806“ влезе малко плахо в мача и логично отстъпи инициативата - 5:11. Отборът обаче намираше себе си с всяка следваща минута и приключи първата част при 17:17. Изключително равностойният двубой продължи с кош за кош и сирената за края на първото полувреме прозвуча при 34:34.  
Българският шампион влезе силно в третата четвъртина и започна да трупа аванс. В един момент разликата достигна до 53:43 за „сините феи“. Вместо да довършат частта по същия начин, те се поогънаха и рускините започнаха методично да топят разликата.
Последната четвъртина тръгна лошо и „Енергия“ дори поведе експресно - 59:55. Нашите върнаха бързо 4 точки, изравниха и пак се стигна до рулетката с кош до кош. Тук вече се видя, че руският отбор като че ли притежава повече физическа енергия. В съзнанието ни веднага изникнаха последните 2 мача на „Дунав 8806“ от вътрешното първенство срещу „Нефтохимик“ и „Берое“, в които „феите“ отново записаха слаби последни 10 минути. Този път се опитаха да реагират с последни сили, но отново не издържаха. Върхът на отчаянието бе една далечна стрелба на иначе добре игралата Дженифър Брандън. При шута й за 3 точки топката дори не уцели ринга.
34 секунди преди края „Дунав 8806“ губеше с 60:66. Тогава съдиите сбъркаха с фаул в атака, дадоха два наказателни удара за „Енергия“, единият бе сполучлив и русенки загубиха с 60:67. 
След горчивата новина да съобщим и една добра. Цветомира Шаренкапова спечели конкурса на bgbasket за най-красива българска баскетболистка. Тя ще бъде наградена на 23 декември.