След произнасяне на три съдебни състава заради въртене на делото по различни инстанции, многодетният баща Красимир чу за втори път една и съща присъда за охулването на свой съсед. През април таткото с 10 деца, който разказа историята си в национален мащаб пред не една и две медии, бе осъден за това, че в жалба до Община Русе написал, че смята комшията си Иван Х. за педофил заради неговото държание към семейството му и особено към децата му. Имал и свидетели, които можели да потвърдят педофилските му наклонности и поведение.
За тези позорни думи Красимир бе освободен от носене на наказателна отговорност и получи 1000 лева глоба на първа инстанция. След обжалване обаче магистратите от по-горно ниво видяха пропуски при воденето на делото и го върнаха обратно за нов старт. Така процесът започна от нулата, но въпреки това финишира на първа инстанция със същия резултат, както преди месеци - Красимир бе санкциониран с 1000 лева и оправдан по обвинението, че е преписал на възрастния си съсед престъпление, свързано с педофилия. Осъдиха го да плати на пенсионера и 500 лева обезщетение, макар че той поиска 5000 лева компенсация за грозните думи. Това решение също може да се обжалва.
Пенсионерът Иван Х., който дълги години бил на ръководни длъжности в БРП, се оказал един от основните неприятели на многодетното семейство. Впрочем последно около фамилията с 10 деца се разгоря скандал за това, че те трябва да напуснат големия апартамент в центъра, който им осигури бизнесмен. Причината - срещу тях има жалби. Именно възрастният им съсед неведнъж се жалвал пред домоуправителя от данданията, която непрекъснато идвала от дома им. Три пъти ходил и до апартамента на многодетното семейство, за да разговаря с тях за шума. Последвало събрание на съседите, които решили семейството да бъде предупредено да спазва вътрешния ред на входа. По това време обаче едно от децата им починало. По-късно събрание отново решило семейството да бъде официално предупредено да не нарушава спокойствието в блока. В същото време в края на август 2014 година многодетният баща Красимир пуснал жалба в Общината, в която изложил своето становище около случващото се. В нея посочил и мнението си, че 80-годишният пенсионер е педофил и конфликтът между тях стигнал до съдебна зала.