Димитър Бербатов класира Монако за 1/4-финалите в турнира за Купата на Франция, реализирайки единствения гол в мача срещу Ница.

Въпреки че двубоят се игра на ст. "Алианц Ривиера" в Ница, отборът на Монако доминираше. В началото на втората част монегаските се сдобиха и с числено преимущество, тъй като Колоджейчак от домакините получи червен картон заради удар без топка срещу Карвальо.

Както се и очакваше, мениджърът Клаудио Раниери пусна Бербатов именно през второто полувреме, както стана и при дебюта на Митко срещу ПСЖ. Българският голмайстор дори влезе в същата минута - 64-та, този път на мястото на Обеди. Четвърт час по-късно Бербо имаше възможност за гол след центриране от фаул, но ударът му с глава бе неточен.

Редовните 90 минути на мача завършиха без гол, което доведе до продължения. В 114-ата минута Бербатов показа по брилянтен начин защо е в Монако, донасяйки победата на тима си. Пласиралият се чудесно българин засече центриране на Окампос отляво, като плонжира с краката напред, чуквайки топката леко, но достатъчно, за да влезе тя в мрежата на Ница: 0:1.

Италианският треньор на Монако Клаудио Раниери отново засипа с похвали българския нападател.

"Бербатов е много интелигентен. Той може да даде завършващия пас и да отбележи попадение. Той вкара гола. Аз му казах да играе между линиите, той се справи добре”, коментира Раниери след мача в Ница.

„Ница е много силен отбор като домакин. Очаквахме да е трудно. Заслужавахме да спечелим. Добре стъпихме на терена, но не бяхме концентрирани пред вратата. Чакаме Лион. Знаем, че ще бъде много трудно, но сме подготвени", допълни италианецът.

„Беше добра победа за отбора и още по-добра за мен, защото вкарах гола. Всички са щастливи, вижда се в съблекалнята. Мачът обаче беше труден. Тази победа сега вече е в миналото, гледаме напред", каза след мача щастливият голмайстор.