Движението през Кръговото до полицията бе пуснато снощи и всички превозни средства вече могат да преминават свободно оттам. Облекчението в трафика се усети веднага от шофьорите, които повече от месец използваха обходни маршрути заради работата по реконструкцията на ринга, доизграждането на пешеходния подлез и обособяването на трета лента за автобуси. Това е най-натовареният участък в Русе, защото почти всички тролейбусни и автобусни линии минават през Кръговото. През последните няколко дни те също нямаха достъп, като това сериозно затрудни движението в града. 
Вече е изградено енергоспестяващото осветление, приключи и озеленяването на прилежащите пространства, като остават само довършителни дейности по подлезите, стана ясно след инспекцията вчера на кмета Пламен Стоилов и неговия заместник Димитър Наков.       
Часове преди отварянето на кръстовището проверката ни на място показа, че на обекта кипи усилена работа и навсякъде щъкат работници. На подходите към подлеза се отлива бетон и се оформят стъпалата, а в самия ринг продължава подреждането на паветата, като според работниците до края на седмицата подлезът ще може да се използва от пешеходци. На пет от подходите вече са монтирани асансьори за хора с увреждания и майки с колички. Служители на фирма „Ел“ пък изграждаха нова контактна мрежа, с която през Кръговото да могат да се движдат и тролейбусите. Нов елемент за Русе е оформянето на бус ленти от кръстовището с бул. „Съединение“ до кръстовището с бул. „Христо Ботев“.
Стоилов и Наков огледаха строителството и на пробива „Кауфланд“. Дългоочакваната улица, която ще свърже квартал „Родина“ с централната градска част, ще бъде пусната за движение тази вечер.
И двата обекта, които променят изцяло облика на Русе, са част от мащабния транспортен проект по оперативна програма „Регионално развитие“.