Първо място и таблет спечели Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“. Призовото място се присъжда на училището като водещо учебно заведение, показало изключително добри практики в ученето за възрастни. Наградите са на EPALE - Електронната платформа за учене на възрастни в Европа, и бяха връчени преди дни на национален форум „Участието на България в EPALE“. 
Форумът бе открит от министъра на образованието и науката Тодор Танев, а наградите бяха връчени от неговите съветници Роберто Джераси и Георги Станков. Инициативата за форума е на Европейската комисия, която цели да подпомогне обмена на информация между работещите в сектора за учене на възрастни и да улесни разработването на международни проекти в тази сфера.
Наградата е поредното признание за усилията на целия педагогически екип в нашата гимназия, които полагаме за обучението на възрастни в съзвучие с политиките на Европейския съюз, коментира директорката на гимназията Диана Иванова. В контекста на съвременното общество на знанието ученето през целия живот се смята за критичен фактор за развитие на успешна кариера, припомни тя.