С 2-годишна условна присъда се сдоби Сейфула С., който уж тръгнал при бившата си приятелка за пореден опит да се събере с нея, но тъй като не я открил в дома й, решил да не си тръгва с празни ръце.
Историята от 10 май тази година се разиграла в Кривня. Влюбеният Сейфула бил колега на бащата на изгората си Митко. 25-годишният младеж имал голямо желание да се събере отново с любимата си, но опитите търпели неуспех след неуспех. Въпреки това упоритият момък не се отказвал и на въпросната дата отново тръгнал от дома си в Сеново към къщата на изгората си в Кривня. Предвидливо проучил в графика на фирмата, че баща й е на смяна и няма да им се пречка. Оказало се обаче, че и любимата му не е вкъщи, тъй като била при свои познати във Ветово. Въпреки това Сейфула решил, че разкарването му до Кривня не трябва да е напразно. Влязъл през незаключената задна врата на къщата и започнал да обикаля из стаите. Видял калъф с документи и го грабнал. По-късно проверил плячката си - оказало се, че в него има лични документи на колегата му Митко, 90 лева в брой, както и дебитната карта, по която мъжът получавал заплатата си, с ПИН кода към нея. Сейфула прибрал парите, отишъл до банкомат в Глоджево и изтеглил 100 лева от картата, а след това изхвърлил документите в контейнер. Не знаел обаче, че банкоматът е с видеонаблюдение и записва всеки, който тегли пари.
Впрочем Сейфула бе на крачка да бъде задържан в ареста по празниците, тъй като вчера за втори път не се яви в съдебна зала. Съдът обърна внимание, че няма уважителни причини за неговото отсъствие и изглежда доброволно няма се изправи да чуе присъдата си. Оказа се обаче, че докато магистратите се чудеха къде е младежът и решиха да го задържат, той седял кротко пред съдебната зала. Така процесът бе подновен - вече с негово участие и той дори се сдоби с наказание, след като направи пълни самопризнания.
Сейфула бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок и 200 лева глоба. Трябва да върне и отмъкнатите общо 190 лева от бащата на любимата си. Присъдата може да се обжалва.