Българският национал Иван Иванов остана без отбор. Футболист номер 1 на България за 2013 година официално е свободен агент, след като прекрати договора си с Базел в понеделник (14 декември). Контрактът е прекратен по взаимно съгласие, потвърждават от клуба.

Защитникът имаше договор до лятото на 2016 година, но двете страни са взели решение той да бъде прекратен сега, за да може българинът по-лесно да си намери нов отбор през зимата. На "Санкт Якоб Парк" са преценили, че Иванов не влиза в плановете им.

27-годишният национал премина в Базел от сръбския гранд Партизан през лятото на 2013 година и бързо се утвърди като титуляр. Юношата на ЦСКА записа 18 мача във всички турнири до кошмарния за него януари 2014, когато скъса кръстни връзки.

Иванов бе опериран, но за негово съжаление, по време на рехабилитационния период травмата му се усложни и се наложи отново да легне под ножа. За последно бранителят игра в официален двубой на първия отбор на Базел на 11 декември 2013, когато получи червен картон още в 31-та минута при загубата с 0:2 като гост на Шалке 04 в двубой от Шампионската лига.