Арогантен строителен предприемач счупи носа и спука тъпанчето на лявото ухо на служител на КООРС, защото си изпълнил съвестно служебните задължения и не го пуснал да влезе на паркинга пред Общината.
Грозният инцидент е станал в петък в 15.30 часа на бариерата преди паркинга на ул.“Симеон Велики“. Охранителят на бариерата Камен Александров, на 59 г., отказал да я вдигне пред джип „Хюндай“, след което водачът му И.Б., на 38 г., спрял на ул.“Петър Берон“, отишъл до кабинката и го наплюл. Униформеният извадил радиостанцията да сигнализира колегите си и се изправил, след което получил силен удар в носа, който засегнал част от ухото. Главата на нападнатия Камен отскочила и се ударила в ръба на вратата. От носа и челото на Александров рукнала кръв, а лявото му ухо започнало да глъхне. Тогава И.Б. хукнал към ул.“Борисова“, хванал такси от пиацата и изчезнал, като оставил джипа си до бариерата.
На място била повикана полиция. След 30 минути И.Б. се върнал, метнал се в джипа и отпрашил, въпреки виковете на униформените, които вече по номера на колата установили адреса му на ул.“Г.Делчев“. След половин час биячът е задържан у дома му и е пратен на съд, който дружелюбно му определил комичните 500 лева глоба за дребно хулиганство, въпреки че в случая е било атакувано длъжностно лице по време на изпълнение на служебните си задължения.
Вчера Камен Александров си извади медицинско свидетелство, в което пише, че тъпанчето на лявото му ухо е спукано, видя екип на „Утро“.
Тук често стават скандали, защото не разрешаваме влизането на коли без пропуск отвъд бариерата, но до побой още не се беше стигало, казаха вчера колеги на Камен, които ежедневно търпят обиди от мераклии да спрат на общинския паркинг.
Камен е дългогодишен служител в КООРС и много съвестно си върши работата. В случая това е хулиганска постъпка на гражданин, който е заловен и наказан, но това няма да уплаши охранителите, каза вчера за „Утро“ кметът Пламен Стоилов, потърсен за коментар.