Съдбата на Литекс остава под въпрос, след като шефовете на тима скандално извадиха отбора насред мача с "Левски". Повечето членове на ръководството на БФС се въздържаха от коментар, но според боса на Славия и член на изпълкома на футболния съюз Венци Стефанов казусът е пределно ясен. "По правилник Литекс трябва да бъде изхвърлен от "А" група". Това, което се случи, е грозно за нашия футбол", категоричен бе Стефанов. 

Според него съдията е направил грешки, но решението на главния мениджър на Литекс Стойчо Стоилов да провали мача по нареждане на Гриша Ганчев е недопустимо. "На някои отбори и хора им липсват първите 7 години. Не смятам обаче, че това е постановка от страна на Ганчев. Просто емоционално взеха това решение", допълни Стефанов. 

Другите му колеги от ръководството на БФС нямаха мнение. "Ами аз от Вас научавам. Какво е станало? Не мога да говоря, защото не съм гледал", заяви пред "Стандарт" Йордан Лечков. Подобно бе и оправданието на Борислав Попов. "Бях на място, където нямаше интернет и телевизия. Тепърва ще се запозная със случая. Но си има Дисциплинарна комисия, която трябва първо да се произнесе", заяви той. Емо Костадинов пък така и не си вдигна телефона. Шефът на БФС Боби Михайлов пък е бил сред гостите на жребия за Евро 2016, който се тегли в събота в Париж.