Футболистите на „Дунав“ трябва да изиграят поне 7-8 контролни мача до старта на пролетния сезон в „Б“ група, разкри пред „Утро“ старши треньорът на отбора Веселин Великов. Двете първи проверки вече са съгласувани - за начало момчетата ще премерят сили срещу „Етър“ /Велико Търново/, а после ще излязат за двубой срещу хита в Югоизточната „В“ група „Несебър“. Мачът срещу „Етър“ най-вероятно ще се играе в Русе, а срещата с несебърския тим ще е във Варна.
Съперниците в останалите контролни мачове ще бъдат избирани в зависимост от това къде ще лагерува отборът на „Дунав“. Великов повтори, че желанието му е тимът да се готви за бивак в Турция, където лесно могат да се съгласуват проверки с класни отбори.
Великов допълни, че се върви към привличането на трима нови футболисти.
„На 99 процента съм се разбрал с тях“, обясни старши треньорът.
Както вече писа „Утро“, тимът ще поднови тренировките на 12 януари.
Междувременно футболистите и хората от спортно-техническия щаб се събраха на предколеден банкет в ресторант „Балкан“. Те бяха поздравени от президента на клуба д-р Симеон Симеонов и депутата Свилен Иванов.
Момчета от агитката начело с председателя на фенклуба „Дунав завинаги“ Александър Стефанов наминаха през ресторанта, за да пожелаят весели празници на футболистите и треньорския щаб.
„Надяваме се, че през лятото ще празнуваме завръщането на отбора в „А“ група. Желаем ви най-сърдечно да постигнете тази цел. Имате нашата силна и безусловна подкрепа“, обърна се Стефанов към отбора.