Всеки регистриран потребител в лотарията на НАП и Министерство на финансите може да въвежда касови бележки и чрез специално създаденото за целта мобилно приложение на НАП, съобщиха от приходната агенция. Софтуерът може да се изтегли през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS или през Google Play за телефони с операционна система Android. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на агенцията 0700 18700. 
До момента сайтът на играта www.kasovbon.bg е посетен близо 5 млн. пъти, регистрирани са близо 3 млн. касови бележки на обща стойност 41 млн. лв. Само за десет дни след старта на лотарията 2304 души от Русе и региона бяха регистрирали за участие 65 000 бележки за покупки на стойност 787 538 лева. 
Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20 декември 2015 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1. Всяка седмица в продължение на една година НАП ще връчва по един смарт телефон с четириядрен процесор, всеки месец - 40-инчов смарт 3D телевизор, а голямата награда лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа догодина. 
Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. 
Всеки, който иска да участва в лотарията с касови бележки, може да се запознае с отговорите на най-често задаваните въпроси за кампанията, достъпни на интернет страницата www.kasovbon.bg.