Професионален крадец, който нямал задръжки и ловко отмъквал различни вещи от всевъзможни места, ще прекара следващите 16 месеца на топло зад решетките.
Осъжданият пенсионер се изправи пред съда за 7 кражби, които успял да навърти за около 5 месеца.
Престъпната серия започнала с отмъкване на часовник за 9 лева от „Кауфланд“, което не останало скрито от охраната. Крадецът не пожалил и бившата си съпруга, на два пъти влязъл в апартамента й и се обзавел с 3 мобилни телефона, цигари и пари в брой. 
Опитният крадец успял да отмъкне още 4 велосипеда, които продавал или залагал. Пробвал се да си осигури и безплатна вечеря от „Билла“, откъдето свил една бутилка българска водка, 2 опаковки свински вратни пържоли и един хляб. Действията му обаче не останали скрити за пазачите.
Серията престъпления приключила, след като мъжът уж взел за малко „Москвича“ на свой познат, но вместо да го покара няколко часа, го продал.
За всичко това пенсионерът направи пълни самопризнания и си осигури облекчена присъда. Въпреки това обаче затворът не му се размина и той вече излежава 16-те му присъдени месеца, тъй като не е обжалвал наказанието си.