26-годишният А.Х. от Цар Калоян, известен на полицията с криминалните си регистрации, и 19-годишният К.С. от Борисово са разкрити като извършители на 6 кражби на коли и още толкова на части от други автомобили. Посегателствата били извършени за около месец, а впечатление прави, че двойката се насочвала основно към една марка - „Форд“.
През нощта на 21 срещу 22 ноември те откраднали „Мерцедес Вито“, паркиран до бл.МНО 1, който зарязали на ул.“Згориград“. От него си взели акумулатор, куфар с инструменти и документи за автомобила. Между 8 и 10 ноември пък откраднали мотопед „Лифан“, оставен пред бл.“Боримечка“. На 2 срещу 3 ноември отмъкнали и мотоциклет „Сузуки“, спрян до бл.“Стоян Заимов“. На 14 срещу 15 същия месец откраднали „Форд Ескорт“, паркиран на ул.“Муткурова“, а 10 дена по-късно свили „Форд Транзит“ от ул.“Хан Аспарух“. Престъпната двойка продължила да вилнее и на 9 декември, когато откраднала „Форд Ескорт“ отново от ул.“Муткурова“.
Криминалната им дейност включвала не само кражба на превозни средства, но и отмъкване на части и вещи от коли. Така те свили 3 гуми с джанти и 2 акумулатора от микробус „Форд Транзит“. Снабдили се и с вериги за сняг и автопрахосмукачка, както и с акумулатори и документи на други два автомобила „Форд Транзит“.  
От полицията са заловили и 52-годишния свой познайник В.П., който имал слабост към чужди велосипеди. Той е отмъкнал оставено пред заложна къща на ул.“Муткурова“ колело на 8 ноември и още три велосипеда марки „Ферари“, „Кетлер“ и „BMX“ от двор на къща.