Измамната схема „климатици на промоция“ подлъга още една 80-годишна пенсионерка, която, без да се двоуми, хукнала да тегли пари от банката. 
Хитрият капан бил заложен на 11 декември, когато телефонът на старицата звъннал и жената се припознала, че й се обажда синът на зълва й, който не живеел в Русе. Разказал й обаче, че в Русе имало изгодна промоция на климатици и искал да си купи два, но нямал толкова пари. Пенсионерката веднага се съгласила да му услужи със спестяванията си, но тъй като нямала пари в брой, решила да изтегли от банката. Без да му мисли, хванала такси, отишла в централен банков клон и изтеглила 2500 лева. Прибрала се вкъщи да чака поредно телефонно обаждане и след това предала изтеглените пари пред входа на дома си на мним служител на магазина.  
Още една пенсионерка е изгоряла след хитро омотаване от телефонни измамници. На 10 декември телефонът на 72-годишната жена звъннал, а от другия край на слушалката тя припознала свой бивш началник. Мъжкият глас й обяснил, че е направил заявка в магазин „Зора“, откъдето искал да си купи 4 токови трансформатора. Помолил я за услуга - да се обади на телефона на управителя на магазина и да го попита дали поръчката е пристигнала и колко струва. Мнимият управител обаче омотал пенсионерката и я накарал да даде 680 лева на куриер, изпратен пред дома й.
Полицията работи и по двата случая.
Междувременно, осъжданият неведнъж за измами 39-годишен ветовчанин А.Д. бе задържан в Търговище, след като на 10 декември около 13.30 часа подлъгал доверчива 69-годишна жена. Тя също се хванала на въдицата и дала 1735 лева за 3 климатика.