„Тойота Ярис“ на началника на отделение „Пластика и изгаряния“ към Многопрофилна болница Русе д-р Станимир Георгиев изгоря напълно в пожар, причинен от запалена предна част на „Фолксваген Бийтъл“, паркиран на метър зад японската кола.
Сигнал за появили се пламъци зад блока до Професионалната гимназия по механотехника на ул. „Доростол“ 4 е получен на тел.112 малко преди 2.30 в събота след полунощ. На място са пристигнали два специализирани автомобила от Втора пожарна служба. Пламъците обаче вече се били развихрили толкова много, че докосвали балкона на втория етаж във вх.А, пред който били паркирани двете коли. Час и половина двата екипа огнеборци гасили огъня пред очите на всички жители в блока. В крайна сметка в четири без пет призори пламъците били локализирани. Тойотата е изгоряла напълно, от нея е останал само металният скелет на купето и двете предни гуми. Фолксвагенът е с унищожен двигател, цялата предница и предните гуми.
В събота оперативна група от Второ РПУ и специалисти от пожарната извършиха оглед на двете коли. По първоначални данни предницата на фолксвагена е била залята със запалителна течност, която се е стекла на асфалта под двигателя, и е драсната клечката. Огънят е лумнал незабавно и тъй като двете коли са били паркирани на течение и е имало западен вятър, пламъците са унищожили двигателя на фолксвагена и са се прехвърлили върху багажника на тойотата. Оттам за около 3 минути огнените езици са счупили задното стъкло, влезли са в купето и са унищожили напълно автомобила. Спасени са само двете му предни гуми и задната част на фолксвагена. Подпалвачът се издирва.
Д-р Станимир Георгиев вчера запази мълчание, но негови колеги споделиха пред „Утро“, че недоумяват кой може да извърши такава вендета срещу такъв благ човек и отличен хирург и незаменим колега. Според тях запалването на тойотата на доктора е грешка или лошо стечение на обстоятелствата.