Когато получим това, за което плащаме, сме готови да отстъпим! Върнете ни откраднатото! С тези протестни лозунги, налепени върху колите, и настояването цените на винетките да не се променят протестираха вчера над 150 автомобила. 
Колоната тръгна в 14.10 часа от сборния пункт до хипермаркет „Джъмбо“ и в челото й бяха два коренно противоположни по вид и съдба автомобила - лъскаво съвременно БМВ и неумираща „Волга“ от 80-те години.
С надути клаксони и веещи се български трибагреници протестиращите запълниха платната по бул.“Христо Ботев“. С не повече от 20 км/ч те продължиха шествието си по бул.“България“ до крайната си точка - Дунав мост. А обиколката им продължи точно 1 час под зоркото око на два полицейски автомобила и предизвика сериозни задръствания, въпреки спокойния откъм трафик неделен ден.
Допълнителна блокада им бе осигурена от чакащите своя ред тирове преди Дунав мост, които станаха дежурна гледка и част от атмосферата по Международния път. 
„Винетката не е задължителна, защото тя лети с метла“, с хаплив тон коментираха недоволните шофьори изказване на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Прокрадваха се и иронични подмятания за състоянието на инфраструктурата и сравнения, че ако пътищата ги правят от сланина и папата ги трамбова, може би ще издържат повече.
Иначе недоволстващите бяха категорични, че не виждат смисъл от плащането на данъци, застраховки, винетки и всевъзможни такси, след като пътищата са под всякаква критика и така е било винаги. 
Опасно е да се кара по родните пътища, без значение дали си с нова или стара кола, коментираха протестиращи.