Агенция „Пътна инфраструктура“ отпусна около 300 000 лева за ремонт на пропадналата пътна настилка край „Метро“ на изхода за София. Проблемният участък е факт вече от около година и затруднява сериозно движението в района, откъдето всеки ден минава голяма част от трафика от Дунав мост. Информацията, че има отпуснати средства за укрепване, бе потвърдена и от Областното пътно управление. 
Слягането на участъка с дължина от 60 метра се образува вследствие на продължителни интензивни валежи миналата година, като се появиха огромни процепи, които застрашават пътя от срутване. Оттогава е въведена временна организация на движението, като изходът от „Метро“ и част от пътното платно са отцепени, а участъкът е сигнализиран с пътни знаци и обезопасителни ленти.  
Ако времето позволи, се очаква ремонтът да започне още този месец, а колко време ще продължи, зависи отново от метеорологичните условия. Предвижда се да се отстранят всички асфалтови пластове, да се стабилизира земната основа, да се изгради насип и едва тогава да се положи нова настилка. Цялостното възстановяване на участъка най-вероятно ще приключи през 2016 година.
Както „Утро“ писа, собственик на пътя е Агенция „Пътна инфраструктура“, а по споразумителен протокол Община Русе е задължена да извършва само текуща поддръжка, което не включва ремонтни дейности.