39-годишeн мъж е открит овъглен на върха на решетъчен стълб за високо напрежение от далекопровод на „Напоителни системи“ в нива до жп прелеза в Иваново.
Трупът е забелязан в понеделник в осем и половина вечерта. След подаден сигнал в РПУ-Две могили на място отишла оперативна група. Овъгленото тяло е свалено и идентифицирано. Мъжът е Богдан Г. от Русе, който живеел на семейни начала с жена в Иваново.
В понеделник вечерта Богдан решил да отреже петте алуминиеви проводника от едно междустълбие с дължина 1 км. За целта се оборудвал с ножица за рязане на арматура и обезопасителен колан. Крадецът лесно се качил по решетъчния стълб, но горе го чакала смъртоносна изненада. Богдан мислел, че по жиците не тече ток, но сбъркал. Волтовата дъга го ударила още като се доближил на 50 см от проводниците и го овъглила.
След задържаната плевенска бригада миналото лято, която се опитваше да отмъкне алуминиеви проводници в района на Табачка, кражбите в района секнаха. Тогава двемогилски полицаи от засада изненадаха крадците, и въпреки че те побягнаха с камион и микробус, бяха издирени по номерата на автомобилите. Предстои четиримата крадци да бъдат изправени на съд.