Русенската фирма „Еконт Експрес“ подписа договор с британската компания „Pall-Ex Group“, специализирана в транспортирането на палетизирани товари. Англичаните са амбицирани да разширят дейността си в Европа и в преследването на тази цел избират за свой партньор русенската фирма, утвърдена вече като един от най-големите доставчици на транспортни и логистични услуги. 
Преговорите продължиха повече от година, а пазарът на палети в България все още е в процес на развитие и има нужда от специфично решение. Да се ползват куриерски мрежи за товарни обеми е неефективно, затова и моделът на „Pall-Ex“ ще е от полза както за клиентите, така и за операторите,  коментира Павел Пенчев, прокурист на „Еконт Експрес“. Според него партньорството с британската компания ще е добра възможност русенската куриерска фирма да прибави още едно ново решение в бранша.
В момента започва изграждането на мрежа и централен хъб, който ще се намира в Пловдив. Това е централна точка за страната и от логистични съображения е най-разумно именно в южната част на страната да се събират палетизираните пратки и още на следващия ден да се покриват всички останали райони, допълни още Пенчев. 
За нас „Еконт Експрес“ е идеалният парньор, тъй като отговаря на изискванията ни за образцов стандарт и високо качество на работа, казва Ананд Анаси, директор „Проекти“ в „Pall-Ex“. Той допълва, че именно това сътрудничество може да предложи добри цени за цялата страна и моделът ще е от взаимни ползи за българските превозвачи и техните клиенти.
„Pall-Ex България“ ще започне работа догодина, а членовете му ще получат достъп до разширяващата се мрежа на континента, географско покритие, обхващащо Великобритания, Испания, Португалия, Румъния, Италия, Франция, а съвсем скоро и страните от Бенелюкс.        
 

Жена ипотекира къщата си, за да създаде „Pall-Ex“

Главен изпълнителен директор и председател на „Pall-Ex“ е Хилъри Дивайн. Тя е вдъхновяващ пример за подражание за предприемачите в цял свят. За да създаде компанията, тя започва буквално от нулата и ипотекира собствената си къща, тъй като тогава банките нямат особено доверие в жената-предприемач. В момента „Pall-Ex“ е изградила международна мрежа с общ оборот от над 100 милиона паунда и прави ежедневни доставки до всяка точка на Обединеното кралство, както и в 38 европейски страни. 
Хилари Дивайн и нейната компания са постигнали впечатляваща колекция от награди в сектора на логистиката. Тя е новатор, а не последовател, казват за нея в бизнеса. 
Извън служебните ангажименти Хилъри Дивайн е активна в благотворителните организации, като е вицепрезидент на тръста за болногледачи, патрон е на асоциацията за начинаещи в бизнеса и има две почетни степени от университетите в Лестър и Болтън. 
Още през 2007 г. Хилъри Дивайн печели бизнес наградата на Великобритания, а в две поредни години е обявена за „Жена на годината“. Тя е член на журито в телевизионен формат, в който се търсят млади таланти в бизнеса, и е вдъхновяващ лектор в редица британски университети.