„И аз прилагах схемата с воденето на кафето и правенето на секс след почерпката с 18-годишната Катя Добрева. Давах й не повече от 10 лева и 5-6 цигари и така й се издължавах за услугата. 70% от хората в Баниска знаят, че тя е такава и дори сега, когато е в Холандия, познати ми казаха, че се занимава със същото“. Това заяви вчера пред Окръжния съд Боян Христов в подкрепа на 35-годишните Бисер Тодоров с прякор Бомбата и Красимир Асенов, познат като Фейко, и 31-годишният Сунай Асанов. Той бе един от общо седемте свидетели, които дадоха показания пред съда. По думите на Боян тримата са обвинени в отвличане и изнасилване, защото не са си платили за плътските удоволствия. „На Бисер и Красимир ходенето на кафе с нея изобщо не им е за първи път. Само Сунай досега не е ходил с нея“, разказа още Боян.
Въпреки това съдът вчера присъди 9 години затвор за Бисер Бомбата, срещу когото бяха повдигнати четири обвинения - за отвличане, изнасилване, лишаване от свобода и особени грубости за задоволяване на нагона. Красимир Фейко бе признат за виновен за отвличането, лишаването от свобода и изнасилването на Катя и получи 8 години затвор. Двамата приятели ще трябва да излежат наказанията си при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Кога обаче ще стане това, не е ясно, тъй като вчера те не присъстваха в съдебната зала. Макар да са били под домашен арест, другарите са побързали да духнат в Германия. Вчера в залата беше братът на Бомбата, който със сигурност ще му съобщи какво го очаква.
В Баниска обаче е останал третият от компанията - Сунай, който основно играел ролята на шофьор и нито е дърпал и отвличал Катя, нито е проявявал бруталност като приятелите си. Но и той не пропуснал на финала да я изнасили, но пък за сметка на това й купил кутия цигари и й дал 6 лева.
„Съжалявам искрено за стореното. Имам приятелка от дълги години и син и затова й казах да мълчи и да не казва на никого за това какво сме правили. Всичко започна, когато Красимир покани мен и Бисер да ни почерпи за новороденото си бебе. Пихме малко бира и тогава Бомбата предложи да отидем да изведем Катя на кафе. Тръгнахме с моята кола и те ме упътваха накъде да карам. Взехме я от тях и излязохме извън селото и ми казаха да спра на една поляна до Руските паметници. След това Бисер изкара Катя навън, но нито съм гледал какво правят, нито съм ги чул, защото слушах чалга в колата“, разказа вчера пред съда Сунай. След като Бисер се върнал, пратил за втора смяна Красимир. После всички се натоварили в алфата на младия мъж, а по някое време Бомбата и Фейко слезли и се прибрали. Сунай останал сам с Катя и по негови думи се възбудил и я налегнал на задната седалка.
Според прокуратурата и направените експертизи, момичето се е дърпало още от момента, в който тримата са отишли да я вземат от дома й, където живеела с майка си Розита и брат си Желязко. На 7 март 2013 година около 17.30-18 часа семейството очаквало техен познат да им донесе пари назаем и затова щом чула клаксон на кола, Катя излязла да види кой е. Оказало се, че пред къщата не бил чаканият кредитор. Почти веднага след срещата Бисер и Красимир са я дърпали и вкарали в колата насила, макар да била по домашни дрехи и чехли. Момичето не спирало да плаче. Особено груб и мъчителен с нея бил Бомбата, който я стискал за гърлото и й причинил най-тежки наранявания. След това тя изнемощяла и само чакала момента всичко да приключи.
18-годишната Катя също не присъства на заседанието вчера. По думите на майка й момичето работи в Холандия и с припечелените пари издържа нея и брат й.
Тримата изнасилвачи ще трябва да си разделят общо 4357 лева разходи за вещи лица и съдебни разноски. Присъдите им могат да се обжалват пред Апелативния съд във Велико Търново.