Историческият музей в Русе ще се превърне в снимачна площадка и декор за част от кадрите в документален филм за блясъка на Третото българско царство. Филмът се снима по албума „България в блясък - владетели, дворци, дейци на Третото българско царство“, съставен и издаден от бившия царски депутат Тошо Пейков. Още при представянето на албума през септември в двореца „Врана“ друг ексдепутат и активист на НДСВ, Станимир Илчев, обявил, че по изданието предстои да бъде заснет документален филм. 
Сценарист на лентата е Тошо Пейков, режисьор е Степан Поляков, а главен оператор - Момчил Александров. Снимките са започнали в двореца „Врана“, като в някои от сцените участва и Симеон Сакскобургготски. 
Сюжетът разказва за сложните династични връзки между българските владетели от Третото царство и монарсите на останалата част от Европа, за изграждането на модерната българска държава, за съхранената българска духовност и общата история със страните от европейския континент. Във филма ще бъдат показани за първи път много кадри и фотографии, които досега не са виждали бял свят. 
Филмът се снима от Санкт Петербург до Верона и от Лондон до Виена, началните кадри са заснети в истанбулския квартал „Сан Стефано“. Зад проекта стои Продуцентската компания FIVE STAR MEDIA GROUP, а сред официалните партньори на продукцията са общините Русе и Велико Търново, Министерство на отбраната, царският дворец „Врана“ и фондът за опазване на историческото наследство „Царь Борисъ и Царица Йоанна“, големи български и международни фирми. Очаква се лентата да е готова в края на май 2016 година.