Традиционното коледно надиграване ще събере за пореден път любителите на народните танци в зала „Дунав“ в събота от 17.30 ч. Фолклорният празник се организира от Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. 
В шарената надпревара ще се включат изявени русенски фолклорни танцови ансамбли като „Зора“, „Зорница“, „Найден Киров“, „Здравец“. Заедно с тях в ритъма на хората и ръчениците ще се завъртят любители от школата „Играорци“, танцово училище „Кукери“, клубовете „Чанове“ и „Фламинго“. 
Танцьорите ще се състезават в две възрастови групи - до и над 14 години. За призовете Мис и Мистър Танц 2015 ще спорят класиралите се на първите три места танцови двойки от двете възрастови групи. Тази година няма да има фамилно надиграване, вместо него ще се проведе „Надиграване от публиката“ - в него ще може да се изяви всеки желаещ от публиката. Ентусиастите ще мерят умения на Дунавско хоро и ръченица. 
За поредна година ще бъде връчена и наградата за най-артистично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров“ на името на неговия основател Иван Донев. Журито ще е в състав Анета Иванова, Нели Гарвалова и Цветомир Панчев.