Протестът за увеличаване на майчинството и детските надбавки събра едва 15 майки с колички на централния площад в Русе. Дамите обясниха, че във Фейсбук, където беше организиран националният протест, около 100 русенски майки са заявили участието си, но поради лошото време и затрудненията с градския транспорт не са успели да присъстват. 
„Моите искания са парите за децата да се повишат, тъй като стоките, които купуваме, са твърде скъпи. Не можем да купуваме качествени храни и пелени, защото трябва да разпределяме бюджета строго, а всеки родител иска всичко най-добро за децата си. 35 лева за детски добавки са просто нищожни, защото това е точно един пакет памперси. Повишението с 2 лева е абсолютно нищо, защото стига само за два памперса на бройка, което е смешка. Трябва да започват минимум от 50 лева“, коментира Крисияна Милкова, която е майка на дете на годинка и три месеца. 
Протестиращите млади майки бяха категорични, че парите за майчинството през втората година на детето трябва да се изравнят с минималната работна заплата. 
„От 1 януари смятат да повишат минималната работна заплата на 420 лева, но за майчинството не се предвижда никакво увеличение и ние затова сме тук. Детските се увеличават за първо дете с 2 лева, което няма как да го коментирам. Очакваме поне частично исканията ни да бъдат удовлетворени“, каза Петя Георгиева.