Днес изтича последният срок по предоставяне на номинации в анкетата на „Утро“ и Община Русе за спортист на 2015 година в Русе. Както можеше да се очаква, някои клубове излязоха със своевременни предложения, на други трябваше да им се напомня, трети декларираха, че няма да направят номинации, тъй като не отчитат значими успехи. Четвърти пък, както чуваме, се цупели и не желаели да участват, тъй като техните хора щели да бъдат пренебрегнати. Предоставянето на номинации е доброволен акт, а целта е една - да се стимулира спортът в Русе. Да се надяваме, че щом мислят така, техните спортисти ще бъдат оценени в национални и световни анкети.
Гласуването на журналистите по традиция ще е публично и листата на всеки от тях ще бъде публикувана. През миналата година си позволихме да не зачетем една умишлено провокативна листа, което значи, че отново ще подложим на „скенер“ евентуалните несериозни класации.    
Вече получихме достатъчно предложения. С последните от днес ще затворим кръга и в понеделник ще публикуваме имената на спортистите, които ще се борят за място в Топ 10 на Русе.