Русенските депутати от БСП призоваха вчера кмета Пламен Стоилов да опонира на колегите си от ГЕРБ, които обвиняват правителството, че средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ са разпределени по „свои“ общини. В разпространеното от тях писмо до медиите се припомня, че правителството на Орешарски отпусна за Спортната зала на Русе 9 млн. лева. Това се случи независимо от политическата принадлежност на кмета Стоилов, тъй като наша задача като народни представители е да отстояваме развитието на русенския регион, отбелязва Екатерина Заякова.              
Не е тайна, че осигурените за залата пари от Симеон Дянков бяха пренасочени от Борисов точно преди парламентарните избори към Пловдив, подчертва тя. Освен това 40 млн. евро по проект за река Дунав на АППД били пренасочени към столицата. 
Няма да влизам в политически полемики, нито пък ще давам оценка за разпределението на средствата, всеки кмет сигурно си има аргументи, с които е кандидатствал. Благодаря обаче на русенските депутати и особено на Таньо Киряков и Добрин Данев, на областния управител Венцислав Калчев за тяхната активна подкрепа за залата, коментира кметът Пламен Стоилов. Той подчерта, че за подбора на проектите е имало критерии и очевидно добре подговената апликационна форма и обосновка са убедили правителството, че разходът за Спортната зала е целесъобразен. Пламен Стоилов, който е и общински координатор на ГЕРБ, каза още, че се радва, че русенските депутати са загърбили политическите пристрастия и са се обединили за каузата „Русе“.
Кметът заяви, че сега разчита на тяхното лоби да се реализират още 2 важни за Русе проекта: да се финансира канализацията на Средна кула и Долапите и да се направи замяната на горите в Лесопарка. Тук спомена и голямата помощ, която оказва депутатът Ферихан Ахмедова. Интересите на Русе са надпартийни и като кмет на града съм длъжен да ги защитавам, каза още Стоилов.