Служители на британските пощи отказаха да изпълнят пратка, адресирана до котката Тед заради липсата на документи за самоличност на получателя.

Историята започва от майката на момиче, която искала да зарадва любимката на дъщеря си с коледен календар, изготвен специално за котки, разказва „Хъфингтън пост“. Но когато пощальонът отнесъл пратката, дъщерята не се оказала у дома, и пратката съответно бе върната обратно. Дъщерята обаче не можела да си я получи толкова лесно: получателят Тед нямал никакви документи за самоличност. Пощенските служители отказали да дават пратката въз основа на мустаците, лапите и опашката, които според дъщерята могли да удостоверят, че са на любимия й котарак.

Наложило се дъщерята да отиде в централата на пощенската сужуба да изясняване на случая. Там вече проявили разбиране и разрешили предоставянето на пратката на законната представителка на котарака, макар без никакъв документ за него.

Служителите били толкова добронамерени, че разрешили изпълнението на пратката, въпреки че дъщерята се появила при тях без любимеца си. Според нея той бил заразен от вируса на котешки имунодефицит и не трябвало да излиза от дома без крайна необходимост.

Дъщерята разкри, че Тед страшно харесал календара. Той бил украсен с риби и други картинки. „Когато го гледа, той мяучи и иска да яде“, сподели дъщерята.